Pelituoli kaiuttimilla

pelituoli-kaiuttimilla

Kaiuttimilla varustettuja pelituoleja on markkinoilla valtavia määriä. Miten siis löydät sellaisen tuolin,  joka sopii sinulle?

Tässä artikkelissa kerromme asiat,  jotka kannattaa ottaa huomioon ennen tuolin ostamista. Kerromme myös lopuksi, onko pelituoli kaiuttimilla ostamisen arvoinen vai kannattaako rahat pistää tavalliseen pelituoliin.

1. Pelituoli kaiuttimilla vie paljon tilaa

Valtaosa kaiuttimilla varustetuista pelituoleista on lattilla istuttavia malleja. Tämä tarkoittaa sitä, että pelituolissa ei ole jalkaa. Koska tuoli on lattialla, se tulee väistämättä viemään enemmän tilaa. Pelituoli kaittumilla on paras valinta sellaisiiin tiloihin, joissa on minimissään kahdeksan neliömetrin verran tilaa.Jalallisia tuoleja löytyy muutama kappale, mutta näistä tuoleista joutuu yleensä maksamaan enemmän.

2. Äänenlaatu voi vaihdella

Ostaessasi pelituolia kaiuttimilla joudut pohtimaan mukavuuden ja ergonomian lisäksi myös äänenlaatua.
Äänenlaadussa voi olla suuriakin eroja. Joissain tapauksissa näytöstä tulevat äänet voivat olla paremmat verrattuna pelituolin omiin kaiuttimiin.Kaiuttimien määrä vaihtelee yleensä 2-4 kaiuttimen välillä. Korkeamman hintaluokan pelituoleissa on myös subwoofer, joka tehostaa bassoa. Parhaimmillaan pelituolien äänenlaatu tuo uuden ulottuvuuden pelikokemukseen.

3. Bluetooth ei ole vakiovaruste

Yksi tärkeimmistä elementeistä kaiutintuoleissa on ääniliitokset. Bluetooth ei ole vakiovaruste, etenkin jos tuoli on suunnattu Playstation-pelikonsoliin. Mikäli äänikaapeleiden olemassa olo ei häiritse sinua ja Bluetoothin puutos ei ole sinulle ongelma, voit säästää jonkin verran rahaa kaiutintuolin hankinnassa hankkimalla tuolin ilman Bluetoothia.

Yhteenveto

Meidän mielestämme pelituoli kauittumilla on hieman turha keksintö. Miksi maksaa ylimääräistä tuolista, jossa on kaiuttimet, kun voit yksinkertaisesti panostaa äänentoistoon tai parempiin kuulokkeisiin.